Pobeda tržišta kapitala nad IF?

17.06.2008. godine

U ovom trenutku pred ulagačima u investicione fondove nalazi se jedan zanimljiv i ružan grafik. Prikazani su berzanski indeksi i vrednosti investicionih jedinica četiri najveća i najstarija investiciona fonda u periodu od 6. septembra (kada je najmlađi među njima Focus Premium počeo sa radom) do danas.

Ako se ovaj trend nastavi, investicioni fond Raiffeisen Akcije izgubiće bitku sa tržištem kapitala, odnosno njegovim ulagačima u tom trenutku postaće isplativije da su se prošle jeseni upustili u ulaganje na berzi. Piše se novo poglavlje u poslovanju domaćih investicionih fondova. Biće zanimljivo čuti šta o tome ima da kaže društvo za upravljanje ovim fondom. 

Pobeda tržišta kapitala nad investicionim fondom


Ulagači su zimus sa nevericom dočekali pad vrednosti investicionih jedinica ispod početne vrednosti od 1.000,00 RSD (Raiffisen Akcije 27. novembra 2007.), a danas čak pet investicionih fondova nudi investicionu jedinicu po manjoj vrednosti od početne. Dakle, sve je moguće.

 

Komentara 2 / 893 Napiši svoj komentar

  • 1. Peter  |  20.06.2008.

    Ovaj tekst kao da je pisao amater. Da nema slikovitog grafika, pa ajde da se neko i prevari. Grafik jasno pokazuje da ni jedan IF nije izgubio tržišnu bitku sa indeksima. Raiffeisen je blizu i po mom mišljenju će uskoro doći do crossovera indeksne i linije tog IF. Nije normalno da od 10 investicionih fondova 1 od njih podbaci. To je odlican rezultat.

  • 2. accountant  |  23.06.2008.

    Samo pažljivo pročitati – ako se ništa ne promeni, doći će to „crossovera”. Sada vidimo da se to još uvek nije desilo. To je dobar rezultat.

Odgovori

Dodaj komentar

Zapamti me


Objavljeno

Kategorije

Moji linkovi

Forumi

Investicioni fondovi u Srbiji

Opšti

Feeds

Administracija

Page Rank Checker