Štednja u godini bika

Pred nama je 2009. godina, sveža i nova, tek otpakovana, čini se da možemo birati kako da je iskoristimo. Staru 2008. godinu ispratili smo 31. decembra. Sačekajmo 26. januar da po kineskom horoskopu za sobom ostavimo i godinu pacova, pa uplovimo u godinu bika. Ako ima sujevernih, to će im možda značiti. Uprkos predviđanjima domaćih stručnjaka svetska kriza nije nas zaobišla. Adut socijalno odgovornih političara da smo plitko tržište i da na finansijskoj krizi možemo čak profitirati jednostavno ne stoji. Neprijatno podseća na onu W. Buffetta da se tek po povlačenju plime vidi ko se kupao nag. (Dalje)

poseta (868) / komentara (1) Objavljeno pod Štednja 10.01.2009. Edit

Nedelja štednje

U Srbiji danas počinje Nedelja štednje koja će trajati do 7. novembra i tokom koje banke građanima tradicionalno nude povoljnije kamatne stope na položeni novac. Tokom prošlogodišnje Nedelje štednje, za osam dana je u banke na novu deviznu štednju ukupno položeno oko 310 miliona evra, što je bilo na tromesečnom nivou te godine.

Srbija dočekuje Svetski dan štednje sa deviznim rezervama od oko 10,3 milijarde evra, od čega su rezerve NBS krajem septembra bile oko 9,7 milijardi evra, više 3,5 puta od dinarske novčane mase. (Dalje)

poseta (1436) / komentara (0) Objavljeno pod Štednja 31.10.2008. Edit

Štednja

U stvari, odavno sam želeo da pišem i o štednji, ali ona nekako do sada nije donosila toliko uzbuđenja kao investiranje na domaćem tržištu kapitala. Sve u svoje vreme. Prošle godine istovremeno sa upuštanjem u avanturu nazvanu domaći investicioni fondovi, odvažio sam se na oročenu štednju. Nisam o tome „javno” govorio u krugovima posvećenim ulaganju u kojima štednja predstavlja blasfemiju. (Dalje)

poseta (1082) / komentara (0) Objavljeno pod Štednja 20.10.2008. Edit


Objavljeno

Kategorije

Moji linkovi

Forumi

Investicioni fondovi u Srbiji

Opšti

Feeds

Administracija

Page Rank Checker